Tuesday, April 28, 2009

Anak Soleh
Syukur Alhamdulillah..Setelah beberapa tahun perkahwinan,kami di kurniakan 3 cahaya mata lelaki yang comel..Anak sulung kami Ahmad Farhan serta dua adik kembarnya Ahmad Nabhan dan Ahmad Nurhan kini sedang giat membesar..Untuk pengetahuan kesemua anak-anak kami keluar ikut tingkap..Masyallah!


Belum pun mati lagi aku dah begitu merasakan bahawa janji Allah itu benar,syurga itu benar,neraka itu benar,siksa kubur itu benar,mahsyar itu benar dan segala-gala janji Allah itu benar..Bila seorang hamba Allah tu selesai aje akad nikah maka syaitan pun menangis menjerit-jerit sambil menyapukan tanah di kepalanya..(Padan muka nko setaaann)..


Dulu aku bujang bukan main nko goda aku ke arah maksiat,skarang aku dah kawin pun nko goda juga,tapi sekurang-kurangnya aku ade tempat nak selesai masalah dunia aku hehehe..

Buat semua umat yang masih bujang-bujangan kat luar sana tu cepat-cepat la dirikan rumah tangga..Dulu masa bujang aku solat jemaah 27 kali ganda jer pahalanyer..skang Allah up skit offer Dia kepada 27 X 70 kali ganda pahalanya..Tengok tu pengasih dan pemurah nya Allah..Itu belum solat masa keluar 3 hari,40hari or 4bulan tuhh..Allahuakbar..Nabi s.a.w. bagitau 3 perkara yang tidak akan terputus amalannya dengan si mati 1)ilmu yang bermanafaat 2) sedeqah jariah 3) doa anak yang soleh..Ya Allah Engkau jadikan lah zuriat keturunan aku nih para alim ulamak,para hafiz dan para da'ei bagi menyambung warisan kekasih Engkau Ya Allah Nabi Muhammad s.a.w.
Ya Allah kami merindui pertemuan denganMu dan kami juga merindui akan pertemuan dengan kekasihMu..Ya Allah jangan lah Engkau buang kami dari usaha agama ini lantaran kejahilan serta dosa maksiat kami Ya Allah..

Perkenan kan lah doa kami Ya Allah..

No comments:

Post a Comment